Lipirea Dalelor Din Cauciuc

Lipirea Dalelor Din Cauciuc

În funcție de locul unde au fost montate dalele din cauciuc, sunt situații în care lipirea lor este obligatorie.

Inainte de toate trebuie sa stim care este greutatea acestora in functie de grosimea lor, pentru a vedea daca este necesara lipirea lor.

Dale cauciuc - Greutate in functie de grosime  

În general, datorită greutații mari pe care dalele din cauciuc le au, acestea tind să se fixeze din propria greutate, fără să fie necesar un adeziv suplimentar pentru fixarea lor.

Totuși recomandăm ca dalele din cauciuc plane cu grosimea de 1,5 cm sau 2 cm să fie lipite pentru a evita ridicarea colțurilor în timp. 

Lipirea lor în funcție de suprafața unde au fost montate:

Strat suport dur tip placa beton

Lipirea dalelor se face cu usurință direct de suprafata unde au fost montate. Ce este foarte important de luat in calcul : nu se aplica adezivul pe toata suprafata placii, intrucat acestea nu mai pot asigura circulatia apei. Cel mai recomandat este sa utilizati adeziv in cele 4 colturi ale dalelor din cauciuc, dupa care se aseaza pe suprafata propriu-zisa si se preseaza puternic pentru o aderenta cat mai optima a adezivului.

Nisip, piatră concasată, pământ

In cazul suprafetelor din nisip, piatra concasata, pamant etc, lipirea dalelor din cauciuc direct pe suprafata suport este practic imposibila intucat aceste materiale nu formeaza o masa solida care sa permita acest lucru. In acest caz, lipirea acestora se face pe lateralele placilor, dupa care urmeaza o fixare stransa intre ele pentru a permite adezivului sa lucreze cat mai bine. 
In ambele cazari trebuie sa luati in calcul urmatorul aspect : cu 1 kg de adeziv, se pot lipi aproximativ 7-8 mp dale din cauciuc, indiferent de modalitatea pentru care optati.

Dale cauciuc - Foarte important

RECOMANDARI:

  • daca este necesara lipirea dalelor, va recomandam sa utilizați numai produsele recomandate de furnizor, astfel incat sa evitati dezlipirea involuntară a acestora din cauza adezivilor neconformi, sau chiar pierderea garanției în cazul soluțiilor care ar putea afecta integritatea dalelor;
  • distribuirea adezivului pe placi se face cu ajutorul unei pensule sau a unei spatule
  • va recomandam sa utilizati manusi de protectie cand utilizati adezivul la lipirea dalelor din cauciuc
  • evitati sub orice forma contactul cu ochii

Postat la data de: 2018-06-11 GHID SI SFATURI PRACTICE