Montarea dalelor din cauciuc

Montarea dalelor din cauciuc

Indiferent de proiectul dumneavoastră, dalele de cauciuc pot fi montate pe o multitudine de suprafețe, cu anumite specificații.

Suprafețe recomandate de montaj:

BETON

Stratul suport din beton trebuie să fie uniform, fără fisuri / crăpături, denivelări, găuri și fără resturi de ciment. Înainte de montaj, stratul suport din beton trebuie curățat de praf, substanțe chimice sau a altor corpuri care pot afecta integritatea dalelor din cauciuc, dar si a procesului de pavare. Montarea dalelor din cauciuc se face prin simpla așezare a acestora în configurația dorită. Poziționarea primelor dale necesită o grijă deosebită, deoarece calitatea acestei operații se resfrânge asupra întregii aranjări a elementelor succesive.

NISIP / PIATRĂ CONCASATĂ

După întocmirea schiței terenului, se înlătura un strat de 10-30 cm de pământ care se va înlocui cu piatră concasată sau nisip.

În cazul montarii dalelor din cauciuc pe o suprafață de nisip sau beton, în primă fază trebuie înlăturat un strat de 10-30 cm de pământ care se va inlocui cu unul din cele două materiale, sau chiar ambele în combinate. Foarte important de reținut cand montăm dalele din cauciuc pe acest tip de strat suport: înainte de montarea lor, acesta trebuie compactat și nivelat pentru un rezultat garantat în timp.

Sfaturi utile la montarea dalelor din cauciuc:

  • pentru a asigura drenajul apei în cazul stratului suport din beton, vă recomandăm să asigurați o pantă de scurgere de 1%;
  • în cazul crăpăturilor sau a denivelărilor de dimensiuni mici, acestea se pot remedia în cel mai scurt timp folosind nisip, pentru aducerea acestora la nivelul suprafeței;
  • dacă este necesară lipirea dalelor, vă recomandăm să utilizați numai produsele recomandate de furnizor, astfel încât să evitați dezlipirea involuntară a lor din cauza adezivilor neconformi, sau chiar pierderea garanției în cazul utilizării soluțiilor care ar putea afecta integritatea dalelor;
  • lipirea lor se poate face: direct pe suprafața suport, în cazul betonului, aplicându-se un strat uniform de adeziv pe dalele din cauciuc ce urmează să fie lipite, sau pe laturilor lor în cazul suprafețelor de genul nisip, piatră concasată, pământ etc.
  • pentru a evita creșterea vegetației prin rosturile dalelor din cauciuc se recomandă,pentru instalarea dalelor pe pat de nisip, folosirea unei foli de protecție.
Postat la data de: 2017-06-07 ARTICOLE UTILE